Buradasın
Dondurmalı ekmek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurmalı ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram ekmek kadayıfı 1;
- 2 su bardağı su 1;
- 1,5 su bardağı toz şeker 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 100 gram yemeklik margarin veya tereyağı 1;
- 500 gram dondurma 1;
- Süslemek için antep fıstığı veya hindistancevizi (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Şerbetin hazırlanması: Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyip kaynamaya bırakın 1. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin ve şerbeti 10-15 dakika kaynatmaya devam edin, ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Ekmek kadayıfının hazırlanması: Ekmek kadayıfını bir tepsiye yerleştirin 1. Üzerine eritilmiş margarini veya tereyağını dökün 1. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta, altın rengi alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Ekmek kadayıfının şerbetlenmesi: Fırından çıkan sıcak ekmek kadayıfının üzerine soğuyan şerbeti dökün 1. Şerbetin iyice emilmesi için kadayıfı dinlendirin 1.
- Dondurmanın eklenmesi: Dinlenen kadayıfın üzerine dondurmayı yerleştirin 1. Dondurmayı, kadayıfın ortasına büyük bir top şeklinde koyarak, dilimleyerek servis yapabilirsiniz 1.
- Süsleme ve servis: Dondurmalı ekmek kadayıfını, üzerine antep fıstığı veya hindistancevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: