Buradasın
Kuru dolmanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru dolmanın püf noktaları şunlardır:
- Sumak suyu: İç harca eklenen sumak suyu, dolmalara hafif bir ekşilik katarak lezzetini artırır 13.
- Sebzelerin dengesi: Patlıcan ve biber gibi sebzelerin birlikte kullanılması, tat dengesini sağlar 13.
- Tencerenin tabanı: Dolmaların dibe yapışmaması için tencerenin altına birkaç kuru biber yerleştirilebilir 13.
- Pişirme yöntemi: Kısık ateşte, üzeri kapalı şekilde pişirilen kuru dolmalar, içlerinin iyice pişmesini ve dışlarının yumuşak olmasını sağlar 23.
- Pişirme suyu: Pişirme suyuna bir miktar limon suyu veya nar ekşisi eklemek, dolmaların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: