Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak kanat (hindi yaprak kanat) pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 paket Banvit hindi yaprak kanat 2
- 3 adet büyük boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 2
- 1 adet orta boy kırmızı soğan (küçük küp doğranmış) 2
- 1 adet acı yeşilbiber (ince kıyılmış) 2
- 4 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) 2
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 2
- 1 çay kaşığı toz zencefil 2
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2
- Tuz 2
- Tane karabiber 2
Hazırlanışı:
- Domates, kırmızı soğan, acı yeşilbiber, maydanoz ve tuzu iyice harmanlayın 2.
- Üzerini streç film ile örtün ve en az bir gece buzdolabında dinlendirin 2.
- Yenibahar, toz zencefil, tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice çırpıp, kanatların üzerine gezdirin 2.
- Kanatları karıştırarak her taraflarına bulayın 2.
- Üzerlerini streç film ile kapatın ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin 2.
- Kanatları, mangalda veya önceden ısıtılmış 200°C fırında, her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya ve arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin 2.
- Kanatları, meksika salsa ve arzu ederseniz bol yeşil salata ile birlikte servis yapın 2.
Ayrıca, fırında sade tavuk kanat pişirmek için şu tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Fırın tepsisine yanmaz kağıt yayın 3.
- Kanadı yıkayın, süzün 3.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin, karıştırın 3.
- Ardından kağıt yayılmış tepsiye sıralı olarak dizin 3.
- Kanatların üzerine fırça ile yağ sürün 3.
- Tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırına sürün 3.
- Saatinize bakın, dişinize göre 45-50 dakika arasında pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: