Pastırmalı Soslu Tavuk Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 400 gram kuşbaşı tavuk eti - 4 adet sivri biber - 2 diş sarımsak - Tuz, karabiber, köri, kırmızıbiber - 10-12 adet arpacık soğan - Yarım çay bardağı sıvıyağ - 1 çay bardağı su - Arzu edilirse maydanoz - 200 gram pastırma Yapılışı: 1. Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. 2. Tuz ve karabiber ekleyin. 3. Kalan baharatları ilave edip hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. 4. 5 dakika kavurup, gerekirse 1 çay bardağı su ilave edin. 5. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Ayrıca, Pastırmalı Tavuk Tarifi için farklı bir yöntem de mevcuttur: Malzemeler: - 2 çorba kaşığı limon suyu - 3 adet domates - 1 limon kabuğu rendesi - 1 çorba kaşığı kekik - 8 dilim pastırma - 4 çorba kaşığı zeytinyağı - 4 adet tavuk but - Biberiye ve adaçayı karışımı, tuz, karabiber - 3 dal taze soğan - 2-3 dal maydanoz - 3 diş sarımsak Yapılışı: 1. Maydanozu yıkayıp kıyın, sarımsakları ezin. 2. Tavuk etlerini derin bir fırın kabına alıp, hazırladığınız karışımı üzerine dökün. 3. Taze soğanları temizleyip, doğrayın. Domatesleri soy