Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sakatat en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: Sakatatları (yürek, böbrek, ciğer vb.) temizleyip küp şeklinde doğrayın 13.
- Yağ Kullanımı: Böbrek yağını ince doğrayıp kısık ateşte eritin 1.
- Pişirme: Önce yürek etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin, ardından böbrek etlerini de ekleyerek kavurarak pişirin 12.
- Baharat ve Tatlandırma: Ocaktan almaya yakın tuz, karabiber, kekik ve pul biber gibi baharatlarla tatlandırın 13.
- Servis: Pişen sakatatları sıcak servis tabağına alarak üzerine süslemek için taze kekik veya maydanoz serpiştirin 3.
Sakatat pişirirken taze ve güvenilir malzemeler kullanmak önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: