Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kebap şişi takma aparatı kullanımı, genellikle iki farklı şekilde olabilir: elle veya kebap makinesi ile.
Elle kebap şişi takma işlemi için:
- Malzemelerin hazırlanması: Et, soğan ve baharatlar doğranır ve karıştırılır 13.
- Şişe takma: Şişin ucuna bir miktar et karışımı alınarak, el ile sıkıştırarak şişe yerleştirilir 13. Et, şişin ucundan başlayarak, el ile sıkarak ve döndürerek iyice yapıştırılır 1.
- Dengeli dizme: Şişin her iki ucunda da etin eşit bir şekilde yerleştirilmesine dikkat edilir 13.
Kebap makinesi ile takma işlemi için:
- Kebap karışımının hazırlanması: İstenilen kebap karışımı yapılır 2.
- Makineye yerleştirme: Plastik poşeti kalıbın alt çenesine yerleştirin ve üzerine et karışımından koyun 2.
- Kapanma ve basma: Kebap makinesini kapatın ve üzerine biraz bastırın 2.
- Torbanın çıkarılması: Üst kolu açın ve plastik torbayı kebabın üstünden çıkarın 2.
- Şiş kebabının çıkarılması: Şimdi şiş kebabını kalıptan çıkarın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: