Buradasın
Tavuk pastirmali soslu tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastırmalı Soslu Tavuk Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 400 gram kuşbaşı tavuk eti 1
- 4 adet sivri biber 1
- 2 diş sarımsak 1
- Tuz, karabiber, köri, kırmızıbiber 1
- 10-12 adet arpacık soğan 1
- Yarım çay bardağı sıvıyağ 1
- 1 çay bardağı su 1
- Arzu edilirse maydanoz 1
- 200 gram pastırma 1
Yapılışı:
- Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın 1. Yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyin 1.
- Tuz ve karabiber ekleyin 1. Sivri biberleri irice doğrayıp içine atın 1. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları ve sarımsağı ekleyin 1.
- Kalan baharatları ilave edip hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin 1. Yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin 1.
- 5 dakika kavurup, gerekirse 1 çay bardağı su ilave edin 1.
- İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın 1.
Ayrıca, Pastırmalı Tavuk Tarifi için farklı bir yöntem de mevcuttur:
Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı limon suyu 2
- 3 adet domates 2
- 1 limon kabuğu rendesi 2
- 1 çorba kaşığı kekik 2
- 8 dilim pastırma 2
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2
- 4 adet tavuk but 2
- Biberiye ve adaçayı karışımı, tuz, karabiber 2
- 3 dal taze soğan 2
- 2-3 dal maydanoz 2
- 3 diş sarımsak 2
Yapılışı:
- Maydanozu yıkayıp kıyın, sarımsakları ezin 2. Geniş bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve baharatları karıştırın 2.
- Tavuk etlerini derin bir fırın kabına alıp, hazırladığınız karışımı üzerine dökün 2. Marine olması için yarım saat bekletin 2.
- Taze soğanları temizleyip, doğrayın 2. Domatesleri soy
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: