Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tortiglioni makarna pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamurun Hazırlanması: 2 su bardağı un, 3 adet yumurta ve bir tutam tuzu karıştırarak hamuru yoğurun 2. Hamuru streç filme sarın ve dinlenmesi için yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin 2.
- İç Harcın Hazırlanması: 200 gram ricotta peyniri, 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri, bir tutam muskat, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın 2. Dilerseniz, iç harca kıyma, ıspanak veya mantar ekleyebilirsiniz 2.
- Hamurun Açılması: Dinlenen hamuru ince olacak şekilde un serpilmiş bir zeminde açın 2. Hamuru küçük kare parçalar halinde kesin (yaklaşık 4x4 cm) 2.
- Tortiglioni'nin Şekillendirilmesi: Her bir kare hamur parçasının ortasına bir çay kaşığı iç harç koyun 2. Hamuru üçgen şeklinde kapatın ve kenarlarını iyice bastırın 2. Üçgenin iki ucunu birleştirip tortiglioni şekli verin 2.
- Pişirme: Bir tencereye su ekleyip kaynatın ve içine tuz ekleyin 2. Tortiglioni kaynayan suya atılır ve yaklaşık 3-4 dakika pişirilir 2. Tortiglioni suyun üstüne çıkmaya başladığında pişmiş demektir 2.
- Servis: Pişen tortiglioni'yi süzgeçle sudan çıkarın 2. Üzerine tercih ettiğiniz sosu (örneğin domates sosu, kremalı sos veya tereyağı) ekleyerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: