Buradasın
Antep usulü kerebiç nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü kerebiç yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 paket tereyağı veya margarin 12;
- 1 su bardağı sıvı yağ 12;
- 1 su bardağı pudra şekeri 12;
- 2 adet yumurta 12;
- 3 yemek kaşığı yoğurt 12;
- 1 paket vanilya 12;
- 1 adet kabartma tozu 12;
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar eklenecek) 12.
İç harcı için:
Yapılışı:
- Tüm hamur malzemelerini bir araya getirip yumuşak bir hamur yoğurun 12.
- İç harcı için, fıstığı veya cevizi iri parçalar halinde doğrayın ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri ile karıştırarak harcı hazırlayın 12.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, her parçasının içini hafifçe açarak içine fıstık veya ceviz harcını koyun 1.
- Hazırladığınız hamurları kerebiç kalıbına yerleştirin ve hafifçe bastırarak şekil verin 12.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan kerebiçleri, soğumadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin ve tatlı bir şekilde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: