Buradasın
Antep usulü kerebiç nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü kerebiç yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 yumurta 1;
- 1 paket tereyağı 1;
- 5 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri 1;
- yarım paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 1 su bardağı irmik 1;
- 5-6 su bardağı un 1;
- 2 su bardağı ceviz içi 1.
Yapılışı:
- Geniş bir yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ ve yumurtaları alıp karıştırın 1.
- Üzerine pudra şekeri, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan ama dağılmayan bir hamur yoğurun 1.
- Ceviz içini iri ya da orta büyüklükte dövün 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, kalıba alın ve ortasını açarak ceviz harcından bir miktar koyun, kapatın 1.
- Kalıba alıp ortasını açarak ceviz harcından bir miktar koyun ve kapatın 1.
- Ters çevirerek fırın tepsisine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında, altı üstü hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra bolca pudra şekeri eleyerek servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: