Cips kaplı tavuk kanatları pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 300 gram patates cipsi - 1 kilogram tavuk kanadı - 1 çay bardağı galeta unu - 3 adet yumurta - 1 kase un - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber Sarımsaklı mayonez için: - 1 adet yumurta - 2 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı hardal - 1 tatlı kaşığı limon suyu - 4 yemek kaşığı zeytinyağı - 4 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: 1. Fırını 190-200 derecede önceden ısıtın. 2. Patates cipsi, galeta unu ve baharatları mutfak robotunda iyice toz haline getirip derin bir kaseye alın. 3. Yumurtaları derin bir kasede iyice çırpın. 4. Yumurtaya ve una tuz, karabiber ekleyin. 5. Tavuk kanatlarını önce una, sonra yumurtaya son olarak da cips karışımına bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın. 6. Tavukları sıcak fırına atıp 30-35 dakika, yüzeyi çıtır çıtır olana kadar pişirin. 7. Mayonez için; derin bir kaseye ezilmiş sarımsak, hardal, 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. 8. Tavuk kanatlarınızı da fırından alın ve sosunuzla birlikte servis edin. Tavuk şiş pişirmek için ise aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 4 kişi için 1 kilo tavuk göğüs, kuşbaşı doğranmış - 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber - Yarım tatlı kaşığı Knorr Kekik, ince kıyılmış - 6 dal Knorr Kimyon - 1 adet sarımsak, ezilmiş - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 4 adet lavaş - 3 adet kapya biber - 3 yaprak marul [