Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cips kaplı tavuk kanatları pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 300 gram patates cipsi 1
- 1 kilogram tavuk kanadı 1
- 1 çay bardağı galeta unu 1
- 3 adet yumurta 1
- 1 kase un 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
Sarımsaklı mayonez için:
- 1 adet yumurta 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı hardal 1
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 1
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
Hazırlanışı:
- Fırını 190-200 derecede önceden ısıtın 1.
- Patates cipsi, galeta unu ve baharatları mutfak robotunda iyice toz haline getirip derin bir kaseye alın 1.
- Yumurtaları derin bir kasede iyice çırpın 1.
- Yumurtaya ve una tuz, karabiber ekleyin 1.
- Tavuk kanatlarını önce una, sonra yumurtaya son olarak da cips karışımına bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın 1.
- Tavukları sıcak fırına atıp 30-35 dakika, yüzeyi çıtır çıtır olana kadar pişirin 1.
- Mayonez için; derin bir kaseye ezilmiş sarımsak, hardal, 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip iyice çırpın 1.
- Tavuk kanatlarınızı da fırından alın ve sosunuzla birlikte servis edin 1.
Tavuk şiş pişirmek için ise aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: