Buradasın
Kaplumbaga kurabiyesi neden dağılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaplumbağa kurabiyesinin dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Hamurun kıvamı: Kurabiye hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olması için yaklaşık 3,5-4 su bardağı un kullanılabilir 1. Hamurun çok yumuşak veya çok sert olmaması gerekir 5.
- Dinlendirme: Kurabiye hamuru yoğurulduktan sonra ve şekillendirildikten sonra, pişirmeden önce buzdolabında bekletilmezse kurabiyeler pişerken dağılabilir 12.
- Fırın ısısı: Kurabiyeler soğuk fırına verilirse, hamur uzun süre sıcağa maruz kalabilir ve sert, kuru bir yapıya sahip olabilir 3.
- Pişirme süresi: Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra, tamamen soğuyana kadar servis tabağına alınmazlarsa dağılabilirler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: