Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çinekop, tavada pişirilirken yapışmaz yüzeyli balık tavası veya geniş ve derin bir tava kullanılabilir 12.
Tavada pişirme için gerekli malzemeler:
Çinekop, öncelikle bol su ile iyice temizlenir 1. Bir kap ya da tepsi içerisinde mısır unu ve tuz iyice karıştırılır 1. Temizlenen çinekop balıkları temiz bir havlu ya da kâğıt havlu ile kurulanır 1. Kurulanan balıklar una batırılıp tavadaki kızgın yağın içine atılır 1. Her iki tarafları da piştikten sonra tavadan alınarak bol yeşil salata ve limon ile servis edilir 1.
Tavada pişirme, çinekopun besin öğelerinin büyük bir kısmını kaybetmesine neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: