Kremalı patlıcan yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Kremalı Patlıcan Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 2 adet patlıcan, 1/2 çay bardağı un, 1 paket krem şanti, 1/2 demet maydanoz, 3 su bardağı süt, 2 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber. - Yapılışı: Patlıcanları soyup minik küpler halinde doğrayın. Et suyu ve sütü kaynatın, unu ılık suyla karıştırıp tencereye ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin. Çorbayı süzgeçten geçirip suyunu başka bir tencereye alın. Patlıcanları tavada ezin, krem şanti, margarin, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Orta ateşte kavurduktan sonra patlıcanları çorbaya ilave edip karıştırın. Kaynayınca kıyılmış maydanozu serpin ve bir taşım kaynatıp servis yapın. 2. Fırında Kremalı Patlıcan Tarifi: - Malzemeler: 2 adet patlıcan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı taze krema, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 tutam taze nane. - Yapılışı: Patlıcanları yıkadıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Izgara izli tavada yüksek ateşte 2 dakika mühürleyin. Sarımsakları ezip zeytinyağıyla karıştırın ve patlıcanların iç kısımlarına sürün. Fırın tepsisine dizip 180 derece fırında 10-12 dakika fırınlayın. Bu sırada süzme yoğurt ve taze kremayı karıştırın, fırından çıkardığınız patlıcanların üzerine döküp taze nane serpin.