Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan ile yapılan bazı kebap çeşitleri şunlardır:
- Patlıcan Kebabı: İnce dilimlenmiş patlıcanların et köftesi veya kıyma ile bir araya getirilmesiyle hazırlanır 12.
- Şiş Kebaplı Patlıcan: Et parçalarının ve patlıcan dilimlerinin şişe geçirilerek mangalda pişirilmesiyle yapılır 1.
- Patlıcanlı Adana Kebap: Kıyma ve baharat karışımına ince doğranmış patlıcan eklenerek hazırlanır 13.
- İskender Kebabı: Döner etinin dilimlenip, tereyağı ve yoğurt ile servis edildiği kebapta, patlıcan püresi de kullanılabilir 13.
- Beyti Kebap: İnce kıyılmış etin lavaş içine sarılmasıyla hazırlanan kebap, patlıcan püresi ile zenginleştirilerek sunulur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: