Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı patlıcan yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet patlıcan 14;
- yarım kutu krema 14;
- 1,5 çay kaşığı köri 14;
- 1 çay kaşığı sebze baharatı 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 14;
- kaşar 1.
Yapılışı:
- Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda 10 dakika bekletin 1.
- Derin bir teflon tavada veya tencerede az yağda 5 dakika kavurun 1.
- Ocağın altını kapatıp kremayı ekleyin 1.
- Tuz ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın 1.
- Fırına koyacağınız kaba döküp 10 dakika pişirin 1.
- Çıkarıp rendelenmiş kaşarları serpin ve 5 dakika daha fırına koyun 1.
Alternatif olarak, kremalı ılık patlıcan salatası da yapılabilir 5. Bunun için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Közlenmiş patlıcanları püre haline getirin 5.
- Bir tavada 200 ml kremayı hafifçe ısınana kadar kısık ateşte bekletin 5.
- Dövülmüş sarımsakları ve patlıcan püresini kremaya ekleyin 5.
- Tuz ekleyip kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin 5.
- Yoğun bir kıvama gelince ocaktan alın ve ılık servis yapın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: