Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokanta usulü patlıcan musakkanın nasıl yapılacağına dair bazı malzemeler ve adımlar:
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan 3;
- 3 adet yeşil biber 3;
- 2 adet soğan 3;
- 2 adet domates 3;
- 350 gram kıyma 3;
- Bir yemek kaşığı domates salçası 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- Bir bardak ılık su 3;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 3;
- Karabiber 3;
- Kimyon 3;
- Tuz 3.
Yapılışı:
- Patlıcanları yıkayın, alacalı bir şekilde soyun ve orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın 3.
- Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin 3.
- Soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın 3.
- Sıvı yağı derin bir tavaya alın ve yağ kızınca içine soğanları ilave edin 3.
- Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun 3.
- Rengi değişen soğanların içine minik halka şeklinde doğradığınız biberleri ve kıymayı ilave edin 3.
- Malzemeleri yaklaşık 5 dakika kadar kavurduktan sonra içine salçayı, tuzu ve baharatlarını ekleyin 3.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın 3.
- Doğradığınız domatesleri tavaya alın ve pişirme işlemine devam edin 3.
- Son aşamada kıymalı harcın içine ince bir şekilde doğradığınız sarımsakları ekleyin 3.
- Tüm malzemeleri harmanladıktan sonra ocaktan alın 3.
- Tuzlu suda bekleyen patlıcanları sudan çıkarın ve süzün 3.
- Kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın 3.
- Yağ iyice kızdıktan sonra süzdürdüğünüz patlıcanları kızartın 3.
- Patlıcanlar altın rengini aldıktan sonra kızartma tenceresinden alın ve geniş tabanlı bir tencereye dizin 3.
- Patlıcanların üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan ekleyin 3.
- Bir bardak ılık suyu tencereye ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin 3.
Patlıcan musakkayı tencerede olduğu gibi fırında da hazırlamak mümkündür 3.
Patlıcan musakkanın nasıl yapılacağına dair farklı tarifler için aşağıdaki kaynaklara da göz atılabilir:
- youtube
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: