Patates püresi yatağında tavuk pişirmek için gerekli malzemeler: Tavuk sote için: 4 parça tavuk göğsü, sıvı yağ, 1 adet soğan, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, yarım yemek kaşığı salça, tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay bardağı su. Patates püresi için: 4-5 adet orta boy haşlanmış patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı: 1. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü yıkayıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 2. Suyunu çekince yağı ekleyip birkaç kez çevirin, ardından soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyip karıştırın. 3. Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyin, yarım bardak suyu ilave edin ve 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin. 4. Tavuk soteniz hazır olduğunda patates püresi için haşlanmış patatesi ezin, içine tereyağı, süt ve tuzu ekleyip blenderla püre haline getirin. 5. Karabiberi ekleyip karıştırın ve servis tabağına püreyi koyup üzerine tavuk soteyi yerleştirin. Sıcak servis yapın.