Buradasın
Patates püresi yatağında tavuk nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates püresi yatağında tavuk pişirmek için gerekli malzemeler:
- Tavuk sote için: 4 parça tavuk göğsü, sıvı yağ, 1 adet soğan, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, yarım yemek kaşığı salça, tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay bardağı su 15.
- Patates püresi için: 4-5 adet orta boy haşlanmış patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, tuz, 1 çay kaşığı karabiber 15.
Hazırlanışı:
- Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü yıkayıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 15.
- Suyunu çekince yağı ekleyip birkaç kez çevirin, ardından soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyip karıştırın 15.
- Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyin, yarım bardak suyu ilave edin ve 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin 15.
- Tavuk soteniz hazır olduğunda patates püresi için haşlanmış patatesi ezin, içine tereyağı, süt ve tuzu ekleyip blenderla püre haline getirin 15.
- Karabiberi ekleyip karıştırın ve servis tabağına püreyi koyup üzerine tavuk soteyi yerleştirin 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: