Buradasın
Patatesin yumuşak olmaması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesin yumuşak olmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Doğru patates seçimi: Yüksek nişasta içeren, taze ve sert patatesler tercih edilmelidir 25.
- Soğuk suda bekletme: Patatesler, kızartmadan önce soğuk suda bekletilerek nişastası alınabilir 245.
- Yağ sıcaklığı: Yağın sıcaklığı 175-190°C arasında olmalıdır; yağ yeterince sıcak değilse patatesler fazla yağ çeker ve yumuşak olur 5.
- Çift kızartma: İlk kızartma patateslerin içini pişirir, ikinci kızartma ise dışını çıtır hale getirir 5.
- Dilimleme: Patatesler eşit ebatlarda dilimlenmelidir, bu sayede tüm patatesler aynı oranda kızarır 25.
Ayrıca, patatesleri kızartmadan önce bir, iki damla beyaz sirke eklenmiş soğuk suda bekletmek de patateslerin yumuşamasını engelleyebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: