Saray kebabı genellikle şu malzemelerden hazırlanır: Et için: 500 gr dana kuşbaşı eti; 1 soğan; 2 yeşil biber; 2 domates; 1 yemek kaşığı salça; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; Tuz, karabiber, kekik. Patlıcan için: 2 orta boy patlıcan; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; Tuz. Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı un; 2 su bardağı süt; Tuz, muskat cevizi. Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri. Tavuklu saray kebabı için malzemeler: 500 g tavuk göğüsü; 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 soğan; 2 biber; 1 yemek kaşığı domates salçası; Bir su bardağından 2 parmak eksik konserve domates veya 2-3 taze domates; Tuz, karabiber, kekik; 2 büyük boy kızarmış patates; 1,5 tane yufka; Beşamel sos için malzemeler; Üzeri için 150 g kaşar peyniri. Saray kebabının içine haşlanmış bezelye de eklenebilir.