Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helvanın adının kökeni:
- Eskiden görümceler ile gelinler arasındaki ilişkiler rekabet içerdiğinden, gelin yaptığı özel bir yiyeceği görümcesiyle paylaşmak zorunda kalırmış 1. Ancak bu helva o kadar lezzetli olurmuş ki gelin, "Keşke görümcem bunu görmeden yiyebilseydim" diye düşünürmüş 1. Bu esprili düşünceden dolayı helvanın adı böyle kalmış 1.
Malzemeleri:
- 1 su bardağı irmik 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 100 gram tereyağı veya margarin 1;
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı) 1;
- tarçın ve ceviz (servis için) 1.
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencerede eritin ve dolmalık fıstıkları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 1.
- Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika boyunca rengi dönene kadar karıştırın 1.
- Ayrı bir kapta karıştırdığınız şeker ve sütü, irmik tenceresine ekleyin 1.
- Şerbeti ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp helvanın suyunu çekmesini bekleyin 1.
- Ortalama 10 dakika sonra helvanın altını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın 1.
- Servis tabağına aldığınız helvayı tarçın ve cevizle süsleyerek sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: