• Buradasın

    Lalanga hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lalanga, Osmanlı mutfağına ait bir yemek olup, Erzurum ve Kars yöresiyle özdeşleşmiştir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lalanga hamuruna ne konur?

    Lalanga hamuruna genellikle şu malzemeler konur: 2 adet yumurta; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı un; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 1 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı, daha yumuşak olması için). Ayrıca, hamura rendelenmiş peynir veya ince doğranmış yeşillikler gibi malzemeler de eklenebilir.

    Lalanga tatlısı nasıl yapılır?

    Lalanga tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı un; 1 çay kaşığı tuz (tuzlu tercih edilecekse); 1 yemek kaşığı toz şeker (tatlı tercih edilecekse); 1 çay kaşığı kabartma tozu; Kızartmak için sıvı yağ. Yapılışı: 1. Derin bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın. 2. Üzerine süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 3. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. 4. Hazırladığınız hamurdan birer kaşık alarak tavaya dökün ve her iki yüzü altın sarısı olana kadar kızartın. 5. Kızaran lalangaları bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. 6. Sıcak veya ılık olarak servis edin. Alternatif bir lalanga tarifi: 2 çay bardağından iki parmak fazla süt; 2/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri; 1,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yumurta ve sütü iyice çırpın. 2. Un ve tuz ekledikten sonra tekrar çırpın. 3. Kaşar peyniri rendesi ilave ederek karıştırın. 4. Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alın ve kızdırın. 5. Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurları arkalı önlü kızartın. 6. Sıcakken servis edin.