Lalanga tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 su bardağı süt; 1 çay kaşığı tuz; 1 su bardağı un; 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi. Yapılışı: 1. Bir çırpma kabında yumurta, süt ve tuzu çırpın. 2. Unu ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karıştırın. 4. Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızmasını bekleyin. 5. Harçtan 1'er yemek kaşığı alıp tavaya aralıklı şekilde dökün. 6. Altları güzelce kızaran hamurları ters çevirin ve diğer taraflarını da pişirin. 7. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 8. Sıcakken servis edin. Püf noktaları: Hamurun akışkan kek kıvamına benzer bir kıvamda olması gerekir. Çok yağlı olmaması için yapışmaz yüzeyli tava kullanın. Süt yoksa 2 bardak yoğurt kullanılabilir.