Lalanga tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı un; 1 çay kaşığı tuz (tuzlu tercih edilecekse); 1 yemek kaşığı toz şeker (tatlı tercih edilecekse); 1 çay kaşığı kabartma tozu; Kızartmak için sıvı yağ. Yapılışı: 1. Derin bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın. 2. Üzerine süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 3. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. 4. Hazırladığınız hamurdan birer kaşık alarak tavaya dökün ve her iki yüzü altın sarısı olana kadar kızartın. 5. Kızaran lalangaları bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. 6. Sıcak veya ılık olarak servis edin. Alternatif bir lalanga tarifi: 2 çay bardağından iki parmak fazla süt; 2/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri; 1,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yumurta ve sütü iyice çırpın. 2. Un ve tuz ekledikten sonra tekrar çırpın. 3. Kaşar peyniri rendesi ilave ederek karıştırın. 4. Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alın ve kızdırın. 5. Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurları arkalı önlü kızartın. 6. Sıcakken servis edin.