Midyeli makarna pişirmek için iki farklı tarif önerisi: 1. Ispanaklı Lorlu Midye Makarna Tarifi: - Malzemeler: 1 paket midye makarna, 1 demet ıspanak, 50 gram tatlı lor peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı su, tuz, 1-2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri. - Yapılışı: 1. Ispanağı haşlayıp suyunu süzüp kıyın. 2. Lor peyniri, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. 3. Midye makarnaların içlerine doldurup fırın kabına tek sıra olacak şekilde dizin. 4. Su ilave edip, üzerini pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile kapatın. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara ara kontrol ederek, makarna yumuşayana dek pişirin. 6. Servis tabağına alıp, üzerine peynir serpip servis yapın. 2. Et Midyeli Makarna Tarifi: - Malzemeler: 1 paket Dardanel Et Midye, 1 paket makarna, 4 diş sarımsak, 1 orta boy soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber. - Yapılışı: 1. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. 2. Yapışmaz tavaya bir çay bardağı zeytinyağı koyup soğan ve sarımsağı kavurun. 3. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. 4. Midyeleri tavaya ekledikten sonra ince ince doğradığınız maydanozu koyun. 5. Makarna suyundan 4-5 kaşık alarak sosa ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. 6. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. 7. Haşlanmış olan makarnayı sudan geçirmeden, biraz sulu olarak alıp sosun üzerine ekleyin ve 5-6 dakika sosla beraber pişirin. 8. Afiyet olsun.