Midye en güzel şekilde haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemleriyle pişirilir. Midye tava tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 30 adet midye (ayıklanmış) - 1,5 su bardağı un - 2 adet yumurta - 1 şişe maden suyu - 1/4 çay kaşığı karbonat - 1/2 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı sıvı yağ Yapılışı: 1. Bir kaseye unu ve yumurtayı alın. 2. Sodayı, karbonatı ve tuzu ekleyin ve karıştırın. 3. Midyeleri çöp şişlere geçirin. 4. Hazırladığınız karışıma bulayın. 5. Isıttığınız sıvı yağda arkalı önlü çevirerek pişirin. 6. Midye tava hazır, roka, mor soğan ve limon ile servis edin. Midye tüketirken taze olmasına ve iyice temizlenmiş olmasına dikkat edilmelidir.