Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midyenin yumuşak olması için yapılması gerekenler:
- Tüylerin temizlenmesi 234. Midyenin içindeki tüyler koparılmalıdır 234.
- Suda bekletilmesi 234. Midyeler, kabukları daha kolay açılması için su dolu bir kapta kısa süre bekletilmelidir 234.
- Yüksek ısıda pişirme 5. Midyeler, yüksek ısıda pişirilerek içlerindeki zararlı mikroorganizmalar öldürülmeli ve yumuşak etleri korunmalıdır 5.
- Buharda veya az suda pişirme 5. Buharda veya az miktarda su ile pişirilen midyeler, lezzetini korur ve fazla su kaybı yaşanmaz 5.
- Kısa süreli pişirme 5. Midyeler, çok uzun süre pişirilmemelidir; kısa sürede pişirmek, etlerin yumuşak kalmasını sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: