Buradasın
Midyeli makarna nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midyeli makarna pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
- Ispanaklı Lorlu Midye Makarna Tarifi:
- Malzemeler: 1 paket midye makarna, 1 demet ıspanak, 50 gram tatlı lor peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı su, tuz, 1-2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1.
- Yapılışı:
- Ispanağı haşlayıp suyunu süzüp kıyın 1.
- Lor peyniri, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın 1.
- Midye makarnaların içlerine doldurup fırın kabına tek sıra olacak şekilde dizin 1.
- Su ilave edip, üzerini pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile kapatın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara ara kontrol ederek, makarna yumuşayana dek pişirin 1.
- Servis tabağına alıp, üzerine peynir serpip servis yapın 1.
- Et Midyeli Makarna Tarifi:
- Malzemeler: 1 paket Dardanel Et Midye, 1 paket makarna, 4 diş sarımsak, 1 orta boy soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber 2.
- Yapılışı:
- Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın 2.
- Yapışmaz tavaya bir çay bardağı zeytinyağı koyup soğan ve sarımsağı kavurun 2.
- Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin 2.
- Midyeleri tavaya ekledikten sonra ince ince doğradığınız maydanozu koyun 2.
- Makarna suyundan 4-5 kaşık alarak sosa ekleyin ve tavanın kapağını kapatın 2.
- Kısık ateşte 15 dakika pişirin 2.
- Haşlanmış olan makarnayı sudan geçirmeden, biraz sulu olarak alıp sosun üzerine ekleyin ve 5-6 dakika sosla beraber pişirin 2.
- Afiyet olsun 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: