Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midyenin en güzel tariflerinden biri "Belçika Usulü Midye" tarifidir 2. Bu tarif için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kilogram midye 2
- 75 gram sarımsak yağı 2
- 1 adet büyük boy soğan 2
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber 2
- 150 mililitre su 2
- 350 mililitre krema 2
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
Yapılışı:
- Midyeleri yıkayıp süzdürün 2.
- Soğanı doğrayıp sarımsak yağıyla kavurun, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyin 2.
- Krema ve suyu ekleyip ara ara karıştırın 2.
- Midyeleri tencereye ekleyip karıştırmaya devam edin, kapağını kapatıp 15 dakika pişirin 2.
- Midyeler kabuklarını açtığında pişmiş demektir, tencereyi sallayarak midyeleri tabağa alın 2.
Ayrıca, "Midye Dolma" tarifi de midyenin lezzetli bir başka hazırlama yöntemidir 15. Bu tarif için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 20-25 adet temizlenmiş midye 1
- 1 su bardağı baldo pirinç 1
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 1
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı 1
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1
- 1 çay kaşığı yeni bahar 1
- 1 çay kaşığı tarçın 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1
- 1,5 çay bardağı sıcak su 1
- Bolca limon (servis için) 1
Yapılışı:
- Midyelerin dış kabuklarını fırçalayıp kumlarını temizleyin ve bıçakla nazikçe açarak açılması için çalışın 1.
- Soğanı zeytinyağında kavurun, çam fıstığını ekleyin 1. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun 1.
- Kuş üzümü, baharatlar ve şekeri ekleyip sıcak suyla pişirin 1.
- Ilınan pilavla midyelerin içini doldurup kabuklarını tekrar kapatın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: