Buradasın
Portakallı midye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı midye tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 300-400 gram midye içi 1
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1
- 2 adet orta boy soğan 13
- 3-4 adet kereviz yaprağı 1
- 1 diş sarımsak 1
- 1 adet yeşil biber 1
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 13
- 1 adet portakalın suyu 5
Yapılışı:
- Soğanları ve domatesleri küp küp doğrayın, sarımsak, yeşil biber ve kereviz yapraklarını küçük küçük kıyın 1.
- Zeytinyağını, sarımsak ve soğanı tencereye alıp biraz tuz ekleyerek kavurun 1.
- Domates, biber, kereviz yaprağını ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin 1.
- Son olarak midyeleri, baharatları ve portakal suyunu tencereye ekleyip karıştırın 3.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin 1.
- Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: