Düşbere mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - Hamur için: 1,5 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı su, un. - İç harç için: 300 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan. - Sunum için: 1 çay kaşığı kuru nane, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 litre et suyu, maydanoz. Yapılışı: 1. Un, tuz ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 2. Dinlenen hamurdan iki beze ayırın ve mantı hamuru kalınlığında açın. 3. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla küçük yuvarlaklar kesin. 4. Yuvarlakların ortasına soğanlı kıyma harcından koyup önce D şeklinde katlayın. 5. D'nin köşelerini birleştirerek mantıyı kapatın. 6. Kapattığınız mantıları una bulayıp 10 dakika kadar buzlukta bekletin. 7. Et suyunu derin bir tencereye alıp kaynatın. 8. Ufak bir sos tenceresinde tereyağını eritip salçayı içinde kavurun. 9. Mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir.