Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düşbere mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- Hamur için: 1,5 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı su, un 1.
- İç harç için: 300 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan 1.
- Sunum için: 1 çay kaşığı kuru nane, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 litre et suyu, maydanoz 1.
Yapılışı:
- Un, tuz ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 23. Hamuru nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamurdan iki beze ayırın ve mantı hamuru kalınlığında açın 1.
- Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla küçük yuvarlaklar kesin 1.
- Yuvarlakların ortasına soğanlı kıyma harcından koyup önce D şeklinde katlayın 1.
- D'nin köşelerini birleştirerek mantıyı kapatın 1.
- Kapattığınız mantıları una bulayıp 10 dakika kadar buzlukta bekletin 1.
- Et suyunu derin bir tencereye alıp kaynatın 1. İçine mantıları ve kuru naneyi ekleyin 1.
- Ufak bir sos tenceresinde tereyağını eritip salçayı içinde kavurun 1. Kaynayan mantılara salçalı yağı ekleyin 1.
- Mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir 5. Servis ederken üzerine maydanoz serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: