Hazırlanan mantıyı buzlukta saklamak için şu adımlar izlenebilir: 1. Mantı hamuru hazırlanır, unlu tezgahta hamur merdane yardımıyla incecik açılır. 2. Mantının harcı hazırlanır. 3. Hamur, istenilen boyutta kareler halinde kesilir. 4. Hazırlanan iç harç, kare şeklindeki hamurların üzerine yerleştirilir. 5. Hamurların uçları üst tarafta birleştirilerek şekil verilir. 6. Mantılar, yapışmaması için un serpilmiş bir tepsiye dizilir. 7. Tepsi, yarım saat buzdolabında bekletilir. 8. Soğuyan mantılar, porsiyonlanarak kilitli veya buzdolabı poşetlerine konur ve derin dondurucuya yerleştirilir. Mantı, gerekli saklama koşulları sağlandığında süresiz olarak derin dondurucuda saklanabilir. Ayrıca, mantıyı ısıyla kurutmak için fırın veya teflon tava da kullanılabilir. Mantı saklama yöntemleri, farklı kaynaklara göre değişiklik gösterebilir.