Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazırlanan mantıyı buzlukta saklamak için şu adımlar izlenebilir:
- Mantı hamuru hazırlanır, unlu tezgahta hamur merdane yardımıyla incecik açılır 4.
- Mantının harcı hazırlanır 4.
- Hamur, istenilen boyutta kareler halinde kesilir 12.
- Hazırlanan iç harç, kare şeklindeki hamurların üzerine yerleştirilir 12.
- Hamurların uçları üst tarafta birleştirilerek şekil verilir 1.
- Mantılar, yapışmaması için un serpilmiş bir tepsiye dizilir 35.
- Tepsi, yarım saat buzdolabında bekletilir 35.
- Soğuyan mantılar, porsiyonlanarak kilitli veya buzdolabı poşetlerine konur ve derin dondurucuya yerleştirilir 15.
Mantı, gerekli saklama koşulları sağlandığında süresiz olarak derin dondurucuda saklanabilir 1.
Ayrıca, mantıyı ısıyla kurutmak için fırın veya teflon tava da kullanılabilir 3. Bu yöntemde mantıların fırında kalma süresine dikkat edilmelidir, aksi takdirde mantılar fazlaca sert olabilir 3.
Mantı saklama yöntemleri, farklı kaynaklara göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: