Türk Gıda Kodeksi Konserve Ürünler Tebliği, konserve ürünlerin üretimi, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve piyasaya arzına ilişkin hususları belirleyen bir tebliğdir. Bu tebliğ kapsamında yer alan bazı konular şunlardır: Katkı maddeleri: Konserve ürünlerde kullanılacak katkı maddeleri, Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'ne uygun olmalıdır. Bulaşanlar: Ürünlerdeki bulaşanların miktarları, Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği'nde belirtilen hükümlere ve eklerde yer alan miktarlara uygun olmalıdır. Hijyen: Ürünler, Gıda Hijyeni Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'nde yer alan hükümlere uygun olarak üretilmelidir. Etiketleme: Konserve ürünlerin etiketi, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği'ne ve tebliğde belirtilen diğer hükümlere uygun olmalıdır. Taşıma ve depolama: Konserve ürünlerin taşınması ve depolanmasında, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin gıdaların taşınması ve depolanması ile ilgili hükümlerine uyulmalıdır.