Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düzgün bir şekilde depolanmış, açılmamış konserve ton balığı, genellikle yaklaşık 3 ila 5 yıl boyunca en iyi kalitede kalır, ancak bundan sonra da genellikle güvenli kalır 4.
Konservenin bozulmadığını anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Ambalajda bombaj (şişme) olmaması 2;
- Konserve kutusunun darbe almamış olması 3;
- Konserve içindeki yiyecekte renk, koku ve tat değişimi olmaması 34.
Konservenin bozulması durumunda, şişkinlik, şekil bozukluğu, köpürme, ekşime, sızdırma veya taşma gibi belirtiler ortaya çıkar 34.
En doğru bilgi için konservenin üzerindeki son kullanma tarihinin kontrol edilmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: