Buradasın
Konserve mısırın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konserve mısır yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Mısır seçimi: Orta sarılıkta, iki parmağın arasında ezildiğinde içinden hafif süt çıkan mısırlar seçilmelidir 2. Çok açık renkli veya sapsarı mısırlar lezzet ve pişirme süresi açısından sorun yaratabilir 2.
- Haşlama: Mısırlar, kabuklarıyla beraber haşlanabilir, ancak süt mısırıysa sadece su, tuz ve kabuklarıyla haşlanması yeterlidir 2.
- Eklenecek malzemeler: Suyun içerisine süt, tereyağı, şeker eklenerek mısırın lezzetlenmesi sağlanabilir 2.
- Kavanozlama: Kavanozlara mısır taneleri eklendikten sonra, üzerini geçecek kadar soğuk su eklenmeli ve her kavanoza boyutlarına göre 1 çay kaşığı tuz ve şeker eklenmelidir 23.
- Kaynatma: Kavanozlar, büyük bir tencerede yarıdan fazla su konularak 35 dakika kaynatılmalı, ardından 10 dakika sıcak suda bekletilip ters kapatılmalıdır 3.
- Saklama: Konserve mısır, serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir 35. Açıldıktan sonra 2-3 gün içinde tüketilmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: