Buradasın
Konserve mısırın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konserve mısırın püf noktaları şunlardır:
- Taze Mısır Kullanımı: Konserve için en uygun mısır, orta seviyede olgunlaşmış ve taze olanlardır 1.
- Pişirme: Mısırlar haşlanıp tanelere ayrıldıktan sonra, kaynar suda yıkanıp süzdürülmelidir 4.
- Şeker ve Tuz Eklenmesi: Kavanozlara mısır konulduktan sonra, her kavanoza 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz eklenmelidir 5.
- Sıcak Dolum: Konserve kaplarına sıcak mısır konulması, saklama süresini uzatır 12.
- Kapakların Kontrolü: Kapakların sızdırmaz olması ve vakumlama işleminin doğru yapılması önemlidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: