Buradasın
Türlü yemeği konserve nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türlü yemeği konserve yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet patlıcan 12
- 1 adet kabak 12
- 1 adet soğan 12
- 1 orta boy taze fasulye 12
- 100 gram sıvı yağ 12
- 2 yemek kaşığı tuz 12
- 1 tutam karabiber 12
Yapılışı:
- Soğanları sıvı yağ ile birlikte renkleri saydamlaşıncaya kadar kavurun 12.
- Küp küp doğradığınız sebzeleri sırasıyla; fasulye, kabak, patlıcan olmak üzere soteleyin 12.
- Sonra domatesleri ekleyin; tuz, karabiber ile tatlandırın 12.
- Kavanozlara aktarılan türlü yemeğini yarıya kadar su dolu tencerede kaynatın 12.
- Su kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra kavanozları tencereden alın ve ters çevirerek 1 gün bekletin 12.
Bu tarif, Nefisyemektarifleri.com sitesinde de detaylı olarak anlatılmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: