Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türlü yemeği konserve yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 kg patlıcan 3;
- 500 gr bamya 3;
- 500 gr taze fasulye 3;
- 1 kg kabak 3;
- 500 gr sivri biber 3;
- 1 kg domates 3;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu 3.
Yapılışı:
- Sebzeleri yıkayıp kurulayın 3.
- Bamyaların sap kısımlarını kesip fırın tepsisine yaydıktan sonra sıcak fırında birkaç dakika kurutun 3.
- Kaynar suda 7-8 dakika haşlayıp suyunu süzün 3.
- Patlıcanları alacalı soyup iri küpler şeklinde doğrayın ve acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin 35.
- Kabakların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın 3.
- Biberleri ve taze fasulyeleri ayıklayarak ikiye veya üçe kesin 3.
- Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün 3.
- Domatesleri dilimleyin 3.
- Sebzeleri kavanozlara değişimli olarak yerleştirin 3.
- Tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun 3.
- Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın 3.
Ayrıca, konserve türlü yemeği yapmak için nefisyemektarifleri.com sitesinde bir tarif bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: