Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bezelye ve havuç konservesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram taze bezelye 2;
- 500 gram havuç 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı) 2;
- Su 2;
- Temiz, sterilize edilmiş cam kavanozlar 2;
- Kavanoz kapakları 2.
Hazırlanışı:
- Sebzelerin seçimi: Taze ve sağlıklı bezelye ve havuçlar seçilmelidir 2.
- Sebzelerin hazırlanması: Havuçlar iyice yıkanmalı ve kabukları soyulmalıdır 2. Ardından havuçlar dilimlenmeli veya küp şeklinde kesilmelidir 2. Bezelyeler de yıkanmalı ve kabukları çıkarılmalıdır 2.
- Blanching işlemi: Bezelye ve havuç, kaynar suya daldırılarak 2-3 dakika haşlanmalıdır 2. Haşladıktan sonra sebzeleri soğuk suya daldırarak şoklama işlemi yapılmalıdır 2.
- Kavanozların hazırlanması: Cam kavanozlar önceden sterilize edilmelidir 2. Bunu yapmak için kavanozlar ve kapakları kaynar suya daldırılabilir 2.
- Sebzelerin yerleştirilmesi: Haşlanan bezelye ve havuçlar, sterilize edilmiş kavanozlara yerleştirilmelidir 2. Kavanozlar, sebzelerin üzerine tuz ve istenirse şeker eklenerek doldurulmalıdır 2.
- Suyun eklenmesi: Kavanozların içindeki sebzelerin üzerini kaplayacak kadar su eklenmelidir 2. Suyun, sebzelerin üzerine çıkması sağlanmalıdır 2.
- Kavanozların kapatılması: Kavanoz kapakları sıkıca kapatılmalıdır 2. Hava almadığından emin olunmalıdır 2.
- Konserve işlemi: Kapaklı kavanozlar, büyük bir tencereye yerleştirilerek üzerlerine su eklenmelidir 2. Su, kavanozların yarısına kadar çıkmalıdır 2. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, 20-30 dakika kaynatılmalıdır 2.
- Kavanozların sıcak tutulması: Kaynatma işlemi tamamlandıktan sonra, kavanozların tencereden çıkarılarak soğumaya bırakılmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: