Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk sote konserve yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, tavuk sote tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 2;
- 1 adet soğan 2;
- 1 adet yeşil biber 2;
- Yarım adet kırmızı biber 2;
- 1 adet doğranmış domates 2;
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2.
Yapılışı:
- Bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve üzerine 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave ederek yüksek ateşte soteleyin 2.
- Pişen tavukların üzerine 1 adet doğranmış soğanı ilave ederek sotelemeye devam edin 2.
- 1 adet doğranmış yeşil biber ve yarım adet doğranmış kapya biberi de ekleyin 2.
- 1 adet doğranmış domatesi tavanın içerisine aktarın 2.
- Biraz suyunu çektikten sonra sırasıyla birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ilave ederek güzelce karıştırın 2.
- İyice pişince tavuk sotenizi ocaktan alın ve servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: