Köfteli güveç yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gr kıyma - 400 gr mantar - 2 adet kapya biber - 100 gr krema - 1 yumurta - 2 adet soğan - 2 diş sarımsak - Zeytinyağı, ayçiçek yağı - Kekik, nane, kırmızı toz biber, karbonat, tuz Yapılışı: 1. Mantar, biber, soğan ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında kavurun ve baharatları ekleyin. 2. Kıymanın içine doğranmış soğan, sarımsak, yumurta, nane, kekik, tuz, karabiber ve yeterince galeta unu ekleyerek yoğurun. 3. Yoğrulan kıymadan yuvarlak toplar alarak şekil verin ve köfteleri zeytinyağında kızartın. 4. Sotelenmiş sebzeleri güveç kaplarına yerleştirin. 5. Üzerine köfteleri ekleyin ve dilimlenmiş kaşar peyniri serpin. 6. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Alternatif bir tarif olarak, kaşarlı köfte güveç yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz: 1. Ekmek, soğan ve sarımsağı blendırda çekin. 2. Kıyma, çekilmiş ekmek, tuz, karabiber ve istenilen baharatları ekleyerek yoğurun ve köfte şekline getirin. 3. Fırın ızgarasında veya grillde pişirip güveçlere paylaştırın. 4. Yanlarını dilimlenmiş domates ve biber ile süsleyin, üzerine kaşar peynirini ekleyerek önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin.