Buradasın
Erpiliç kadınbudu köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erpiliç kadınbudu köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg yağsız dana kıyma 1
- 4 yemek kaşığı pirinç 1
- 3 su bardağı su (pirinç için) 1
- 2 orta boy kuru soğan 1
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 demet maydanoz 1
- Tuz, karabiber, yenibahar 1
- Panelemek için: Yumurta, un 1
- Kızartmak için: Sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Pirinci ayıklayıp yıkayın ve 3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra suyunu süzün 1.
- Soğanları küp şeklinde ince doğrayın 1.
- Kıymayı 2 eşit parçaya ayırın 1.
- Bir tavada 4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın, soğanları pembeleştirin ve yarım kıymayı ilave ederek kavurun 1.
- Maydanozu çok ince kıyın 1.
- Kavrulan kıymayı soğuduktan sonra, kalan çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, tuz ve yenibahar ekleyerek iyice yoğurun 1.
- Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve ıslattığınız avucunuzda yuvarlayın 1. Yassılaştırarak oval köfteler yapın 1.
- Tüm köfteleri bitirdikten sonra önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp, orta kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın 1.
- Sıcak veya soğuk olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: