• Buradasın

    Adana islik köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Adana şiş köfte yapmak için gerekli malzemeler:
    • Bulgur pilavı için:
      • 3 tatlı beyaz soğan 1;
      • 2 tatlı kaşığı sumak 1;
      • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1;
      • 2 su bardağı pilavlık bulgur 1;
      • 2 sivribiber 1;
      • 1 rendelenmiş domates 1;
      • 3 su bardağı su 1;
      • 1 tatlı kaşığı biber salçası 1;
      • 100 gr tereyağı 1;
      • 4 çorba kaşığı nar ekşisi 1;
      • Tuz 1.
    • Adana şiş köfte için:
      • 1 paket Adana şiş köfte 1.
    Yapılışı:
    1. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayın, domateslerin kabuğunu soyup biberlerin büyüklüğünde doğrayın 1.
    2. Soğanlardan birinin kabuğunu soyup kıyın 1.
    3. Tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun, biber ve domatesi ekleyip birkaç dakika daha pişirin 1.
    4. Bulguru ilave edip 5 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin 1.
    5. Sıcak su ve tuz ekleyin, bir taşım kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
    6. Ocaktan alın 1.
    7. Diğer soğanları piyazlık doğrayın, sumak, tuz, maydanoz ve nar ekşisi ile karıştırın 1.
    8. Bir miktar pilavı küçük bir kaseye doldurup üzerine kaşığın tersiyle bastırarak kasenin şeklini almasını sağlayın, kaseyi ters çevirerek pilavı servis tabağına alın 1.
    9. Adana şiş köfteleri fırında kızartın 1.
    10. Köfteleri soğanlı garnitür ve hazır acı biber sosu ile birlikte servis yapın 1.
    Adana şiş köfteleri ızgarada ya da tavada da pişirilebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Adana kebap ve Adana köfte aynı mı?

    Hayır, Adana kebap ve Adana köfte aynı değildir. Adana kebap, Adana'ya özgü, "zırh" adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap veya şiş köfte çeşididir. Adana köfte ise, Adana mutfağında yer alan bir köfte türüdür ancak Adana kebabı ile aynı değildir.

    En güzel köfte nasıl yapılır?

    En güzel köfteyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzeme Seçimi: Dana kıymanın döş etinden, çift çekilmiş olması ve kavram yağı eklenmesi köftenin lezzetini artırır. 2. Yoğurma: Bir kabın içerisine kıymayı alarak, içerisine sıvı yağ, rendelenmiş soğanın suyu, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. 3. Dinlendirme: Hazırladığınız harcı streç filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 4. Şekillendirme: Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın. 5. Pişirme: Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin. Köftenin yanına patates kızartması veya pirinç pilavı gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.

    Adana köftenin püf noktası nedir?

    Adana köftesinin püf noktaları şunlardır: Etin seçimi: Adana köftesi için en az 1 yaşındaki erkek koyun eti kullanılır. Kıymanın hazırlanması: Et, iki elle kullanılan, keskin bir bıçakla kıyılır. Pişirme: Köfteler, odun kömürü ateşinde, dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir. Kuyruk yağı: Köfteye kuyruk yağı eklenerek, pişerken eriyip köftenin içine nüfuz etmesi sağlanır. Dinlendirme: Köfte harcı, şekil vermeden önce buzdolabında yarım saat dinlendirilir.

    Adana köfte içinde ne var?

    Adana köfte içinde bulunan malzemeler: 750 gr az yağlı dana kıyma; 1 adet soğan; 4 diş sarımsak; 2 adet kırmızı kapya biber; 2 adet yeşil biber; 1 yemek kaşığı tepeleme acı biber salçası; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı un. Ayrıca, Adana şiş köfte tarifinde 1 paket Adana şiş köfte, bulgur pilavı için 3 tatlı beyaz soğan, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 2 su bardağı pilavlık bulgur gibi malzemeler de bulunmaktadır. Adana köfte tariflerinde kullanılan malzemeler, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.