Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köfteli güveç yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr kıyma 1;
- 400 gr mantar 1;
- 2 adet kapya biber 1;
- 100 gr krema 1;
- 1 yumurta 1;
- 2 adet soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- zeytinyağı ve ayçiçek yağı 1;
- kekik, nane, kırmızı toz biber, karbonat, tuz 1.
Yapılışı:
- Mantar, biber, soğan ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında kavurun, baharatları ekleyin 1.
- Kıymanın içine doğranmış soğan, sarımsak, yumurta, nane, kekik, tuz, karabiber ve galeta unu ekleyip yoğurun 1.
- Yoğurulan kıymadan yuvarlak toplar alarak şekil verin ve zeytinyağında kızartın 1.
- Sotelenmiş sebzeleri güveç kaplarına yerleştirin, üzerine köfteleri ekleyin 1.
- Dilimlenmiş kaşar peyniri serperek önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30 dakika pişirin 1.
Alternatif olarak, güveçte soslu köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kilogram köftelik kıyma 2;
- 2 dilim bayat ekmek 2;
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan 2;
- kuru nane, kimyon, karabiber, pul biber, tuz 2;
- sıvı yağ 2.
Yapılışı:
- Köfte malzemelerini yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin 2.
- Köfteleri kızgın yağda kızartın ve güveç kaplarına eşit şekilde paylaştırın 2.
- Domatesleri doğrayıp küçük bir tencereye alın, tereyağı ve kızartma yağından 1-2 kaşık ekleyerek biraz pişirin 2.
- Salça, sarımsak, tuz ve kekiği ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirin 2.
- Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine eşit şekilde ilave edin, 250 derecelik fırında 20 dakika pişirin 2.
- Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırına verin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: