Adana kebabı dışarıda yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gr kıyma - 200 gr kuyruk yağı - 1 yemek kaşığı acı pul biber - 1 yemek kaşığı toz biber - 5-6 diş sarımsak - Tuz - Yanında pişirmek için; domates, yeşil biber, 1-2 adet kırmızı biber, lavaş ekmeği Yapılışı: 1. Kıymayı bir kaba alıp, içerisine kuyruk yağını ekleyin. 2. Ezilmiş sarımsak, pul biber, toz biber ve tuz ilave ederek iyice yoğurun. 3. Mümkünse buzdolabında biraz dinlendikten sonra, elinizi hafif ıslatarak, şişlere göre parçalara ayırın. 4. Elinizi ıslatıp, şişe geçirilen ete bastırarak, ne ince, ne kalın olmak şartıyla, yayın. 5. Dilediğiniz şekilde ister mangalda, isterseniz de çöp şişte ya da fırında pişirin. 6. Yanında biber, domates pişirin. 7. Soğan salatası da olmazsa olmazı. Püf noktası: Pişirmeden önce ızgara telini yağlarsanız etler daha da lezzetli olur.