Glutensiz yaş pasta yapmak için gerekli malzemeler: Pandispanya için: 6 yumurta, 2 su bardağından bir parmak eksik şeker, 2 su bardağı mısır nişastası, 1 paket vanilya. Krema için: 2 bardak süt, 2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası, 4-5 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya. Krem şanti için: 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı su. Keki ıslatmak için: 1 portakalın suyu, 2-3 tatlı kaşığı toz şeker. Süslemek için: çeşitli meyveler. Yapılışı: 1. Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. 2. Yumurta sarıları ve şeker ayrı bir yerde çırpılır. 3. Akların içine yumurta sarıları ve nişasta yavaş yavaş karıştırılır. 4. Yağlanmış küçük boy kalıba dökülüp 150 C’de 45-50 dk. yavaş yavaş pişirilir. 5. Krema için; süt, nişasta, toz şeker ve vanilya birlikte karıştırılıp kıvama gelene kadar pişirilir. 6. Soğuyan kek 2’ye yada 3’e bölünür. 7. Üst üste araları kremalanarak yerleştirilir. 8. Krem şanti ve meyve parçaları ile süslenir. Glutensiz pasta yapımında ayrıca pirinç unu, badem unu, nohut unu, hindistan cevizi unu, patates nişastası gibi farklı un çeşitleri de kullanılabilir.