Dr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı'nın kullanımı için gerekli malzemeler: 1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı; 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez); 1-1,5 çay kaşığı tuz; 1,5 tatlı kaşığı toz şeker; 2,5 çay bardağı ılık su; 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Hazırlanışı: 1. Kalıbı margarin ile yağlayın. 2. Un karışımını çırpma kabına alıp üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. 3. Üzerine tuz, toz şeker, ılık su ve sıvı yağı ilave edin. 4. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile orta devirde 2-3 dakika karıştırın. 5. Hamuru kalıba alıp üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin. 6. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 7. Alt-üst pişirme: 210 °C, turbo pişirme: 200 °C. 8. Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafında pişirin, pişirme süresi yaklaşık 25-30 dakika. 9. Fırından alıp 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. 10. Tel üzerine alıp soğumaya bırakın. Alternatif kullanım: Dr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı, zeytin, kurutulmuş domates, ceviz gibi gluten içermeyen malzemelerle zenginleştirilerek farklı lezzetler elde etmek için de kullanılabilir. Ayrıca, karışım muffin kalıplarında pişirilerek küçük ekmekçikler hazırlanabilir.