Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gluten hassasiyeti olanlar, glutensiz un kullanarak pankek yapabilirler 13. İşte gerekli malzemeler ve yapım aşamaları:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt 1
- 1 yumurta 12
- 1 adet muz 1
- 1 çorba kaşığı toz şeker (isteğe göre miktarı azaltılabilir) 1
- 1 çorba kaşığı tarçın 1
- Yarım paket kabartma tozu 1
- Vanilya özütü 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı sıvı yağ 1
- 2 çay bardağı glutensiz un 1
- 1 kase yulaf 1
Yapılışı:
- Yulafı blenderdan geçirin ve elde ettiğiniz unun içerisine glutensiz un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu ekleyip homojen bir karışım elde edin 1.
- Ayrı bir kabın içine, süt, yumurta, muz ve vanilya özünü ekleyip blenderdan geçirin 1.
- Elde ettiğiniz sıvı ve un karışımını karıştırın 1.
- Hafifçe yağladığınız tavanıza birer kepçe bırakarak pişirin 1. Pişirirken üzerine damla çikolata taneleri de ekleyebilirsiniz 1.
Ayrıca, sorgum unundan da glutensiz pankek yapılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: