Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz yaş pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- Pandispanya için: 6 yumurta, 2 su bardağından bir parmak eksik şeker, 2 su bardağı mısır nişastası, 1 paket vanilya 1.
- Krema için: 2 bardak süt, 2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası, 4-5 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya 1.
- Krem şanti için: 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı su 1.
- Keki ıslatmak için: 1 portakalın suyu, 2-3 tatlı kaşığı toz şeker 1.
- Süslemek için: çeşitli meyveler 1.
Yapılışı:
- Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır 1. Aklarına 1 fiske tuz atılıp kar haline gelinceye kadar çırpılır 1.
- Yumurta sarıları ve şeker ayrı bir yerde çırpılır 1.
- Akların içine yumurta sarıları ve nişasta yavaş yavaş karıştırılır 1.
- Yağlanmış küçük boy kalıba dökülüp 150 C’de 45-50 dk. yavaş yavaş pişirilir 1.
- Krema için; süt, nişasta, toz şeker ve vanilya birlikte karıştırılıp kıvama gelene kadar pişirilir 1.
- Soğuyan kek 2’ye yada 3’e bölünür 1. Araları portakal suyu ile ıslatılır, krema sürülür 1.
- Üst üste araları kremalanarak yerleştirilir 1. Her tarafı krema ile kaplanır 1.
- Krem şanti ve meyve parçaları ile süslenir 1.
Glutensiz pasta yapımında ayrıca pirinç unu, badem unu, nohut unu, hindistan cevizi unu, patates nişastası gibi farklı un çeşitleri de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: