Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutenli kurabiyeleri glutensiz yapmak için glutensiz unlar kullanılabilir 245. Karabuğday unu, nohut unu, pirinç unu gibi unlar, geleneksel buğday unu yerine tercih edilebilir 5.
Glutensiz kurabiye tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı esmer şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 24;
- 1 çay kaşığı karbonat 24;
- 1 su bardağı pirinç unu 24;
- 2 yumurta 24;
- yarım su bardağı zeytinyağı 24;
- üçte bir su bardağı kakao 24;
- bir tutam tuz 24;
- 1,5 su bardağı çikolata 24.
Hazırlanışı:
- Çikolatanın yarısını benmari usulü eritin, kalanını küçük parçalara bölün 24.
- Bir kapta yumurta, yağ, şeker ve vanilyayı çırpın, eritilmiş çikolatayı ekleyin 24.
- Başka bir kapta un, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın 24.
- Çikolatalı karışımı toz karışıma ekleyin, tüm malzemeler karıştıktan sonra çikolata parçalarını ekleyin 24.
- Hamur kıvam alana kadar karıştırın 24.
- Hamur çok yumuşaksa biraz daha un ekleyin veya karışımı buzlukta 15 dakika bekletin 24.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar yerleştirin 24.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin 24.
Glutensiz kurabiye yaparken kullanılan malzemelerin glutensiz olduğuna dikkat edilmelidir, çünkü çapraz kontaminasyon riski bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: