Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi: Malzemeler: 1 adet Çin marulu (lahanası); 1 adet Japon turpu; 2 adet havuç; 6-7 dal yeşil soğan; 1 adet pırasa; 1 adet kuru soğan; 5 cm kadar zencefil; 4 adet sarımsak; 2 yemek kaşığı pirinç unu; 2 yemek kaşığı şeker; 2 tatlı kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı pul biber; Yarım bardak balık sosu (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Marulun Hazırlanması: Marulu iyice yıkayıp 4'e bölün ve büyük parçalara kesin. 2. Sebze Kesimi: Turp ve havuçları ince uzun, soğan ve pırasayı ince ince doğrayın. 3. Karıştırma: Marulları sudan geçirip tüm sebzeleri bir kaba alın. 4. Sos Hazırlığı: Pirinç unu, su, şeker ve pul biberi ocakta pişirin, kaynayınca şekeri ekleyip karıştırın. 5. Birleştirme: Hazırlanan harcı sebzelerin üzerine döküp karıştırın. 6. Kavanozlama: Karışımı bir kavanoza doldurun ve serin bir yerde 2-3 gün veya 1 hafta bekletin. Kimchi, başlangıçta dışarıda 2 gün bekletildikten sonra buzdolabında saklanmalıdır.