Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet Çin marulu (lahanası) 24;
- 1 adet Japon turpu 12;
- 2 adet havuç 12;
- 6-7 dal yeşil soğan 2;
- 1 adet pırasa 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 5 cm kadar zencefil 2;
- 4 adet sarımsak 2;
- 2 yemek kaşığı pirinç unu 2;
- 2 yemek kaşığı şeker 2;
- 2 tatlı kaşığı tuz 2;
- 2 yemek kaşığı pul biber 2;
- Yarım bardak balık sosu (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Marulun Hazırlanması: Marulu iyice yıkayıp 4'e bölün ve büyük parçalara kesin 24. Tuzlayıp 30 dakika bekletin 24.
- Sebze Kesimi: Turp ve havuçları ince uzun, soğan ve pırasayı ince ince doğrayın 24.
- Karıştırma: Marulları sudan geçirip tüm sebzeleri bir kaba alın 24.
- Sos Hazırlığı: Pirinç unu, su, şeker ve pul biberi ocakta pişirin, kaynayınca şekeri ekleyip karıştırın 12. Soğuyan karışıma blenderdan geçirilmiş soğan, sarımsak ve zencefili ekleyin 12.
- Birleştirme: Hazırlanan harcı sebzelerin üzerine döküp karıştırın 12.
- Kavanozlama: Karışımı bir kavanoza doldurun ve serin bir yerde 2-3 gün veya 1 hafta bekletin 24.
Kimchi, başlangıçta dışarıda 2 gün bekletildikten sonra buzdolabında saklanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: